Hus
Stugor
Villor

kvalitativt, flexibelt, pålitligt

LOKALITET OCH KONKURRENSKRAFTIGT PRIS PÅVERKADE

Anssi och Helena samt barnen Nooralotta och Vanessa flyttade till Lakkapää-huset i januari 2015.

Vi hade drömt om ett eget hus redan i många år. Tomten skaffade vi på hösten 2013.  

Efter anbudsförfrågningar bestämde sig familjen att ta Lakkapää som deras husleverantör. Med Lakkapää matchade allt.

-Vi kom bra överens med försäljarna och försäljningsgruppen var kunnig. Förstås påverkade även priset på valet och att företaget är lokal, berättar Anssi Virtanen.

Tanken var också att om varorna tar slut är det lätt att hämta det som saknas från Lakkapääs butik i Torneå, konstaterar Anssi Virtanen.

Anssi är från Överijo och Helenä är från Torneå. Ett egnahemshus började kännas aktuellt med barnen Nooralotta (1 år 8 mån) och Vanessa (4 mån).

- Så funkade det också. Om något tog slut var det bara att hämta mera. Det kom inte några fördröjningar på grund av det, konstaterar Anssi Virtanen.

Lakkapää levererade största delen av varorna direkt på byggplatsen, vilket underlättade vardagen i småbarnsfamiljen. 

En del av byyggnandet på egen hand

Familjen Virtanen bestämde sig att bygga på det nya bostadsområdet Kiviranta. Därifrån hittade familjen en tomt på hösten 2013.

- Det var enkelt när avståndet mellan det gamla och nya hemmet var endast 100 meter. Här finns allt nära, daghemmet, mödrarådgivningen och butiken, berättar Helena Virtanen.

Planeringen av hemmet började på vårvintern 2014 på basis av husmodellerna. Vi fick hjälp av Lakkapääs professionella. 

-Huset planerades med samarbete och vi fick goda råd. Till exempel hemvårdsrummet utvidgades, berättar Anssi Virtanen.

Det egentliga konstruktionsarbetet startades i maj 2014. Familjen Virtanen tog ett färdigt paket för konstruktion av husets ytterhölje från Lakkapää. Uppbyggandet genomfördes av SPV-rakennus. Från isoleringsfaset byggde familjen Virtanen allt själv med hjälp av släkten. Som VVS-professionell gjorde Anssi Virtanen rörmokningen själv. I byggprojekter kommer det alltid utmanande situationer emot, men i familjen Virtanen reagerade man lättsamt på dem.  

- Allt ordnar sig nog om man planerar om saker. När man kan hantera sakerna på rätt sätt kommer det inga väggar emot, konstaterar Anssi Virtanen.

Till en effektiv helhet med planlösningen

Den sista sockeln fästades den 1 januari 2015. Det nya hemmet har tre sovrum, hemvårdsrum och vardagsrum.  

- Vi tänkte att huset har en smart planlösning för mångsidig användning. Den är enkel utan övriga hörn och annat. Det syns i både arbetstiden och priset, beskriver Anssi Virtanen hemmets utseende.

Familjen Virtanen visiterade Lakkapääs inredningsarkitekt tre gånger under byggprojektet.

- Vi fick goda råd från inredningsarkitekten och vi kom överens om allt. Vi fick vad vi ville. Vi fick själv inreda och välja materialen, säger Helena Virtanen.

Det nya hemmet är fortfarande i ett utforskningsstadie. Enligt Helena Virtanen känns det som man är på semester i det nya hemmet. Familjen är riktigt nöjd med blickfångaren, nämligen eldstaden.

-Den är en lyckad helhet. Markku Pessa murade eldstaden, han är en riktig yrkesman. Eldstaden är murat på plats, den är bara kaklad, berättar Anssi Virtanen.  .

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello