Talot
Mökit
Huvilat

Laadukkaasti, joustavasti, luotettavasti

Päivi Martin ja Jani Kariniemi rakensivat loppuelämän kodin

Rovaniemen Norvajärven rannalla on asunut juhannuksesta 2014 alkaen Päivi Martin ja Jani Kariniemi 200 neliön Lakkapää-kodissa.Pariskunta rakensi talon itse, oman työn ohella.

Rakentamista helpotti, että sille on ollut järkevä aikataulu ja lähipiiristä on löytynyt monta rakentamisen ammattilaista, joiden kanssa on talkoiltu viikonloppuisin rakennustyömaalla.

- Se on mahdollistanut sen, että ollaan pystytty rakentamaan tosi tehokkaasti. Meillä on ollu sillä tavalla jännä rakennusprojekti, että tästä ei ole ollut stressiä, Päivi Martin sanoo.

Suunnitelmat äkkiä toteutukseen

Päivi Martinin ja Jani Kariniemen rakennusajatukset lähtivät liikkeelle pääsiäisenä 2011.  

- Käytiin Norvajärvellä katsomassa tonttipaikkoja ja mietittiin, että täällä olisi kyllä ihana olla. Googletettiin sen jälkeen kotona rantatonttia Rovaniemeltä 25 kilometrin säteellä ja katsottiin, että täällä on yksi tontti Norvajärvessä, missä me käytiin just ajamassa, Martin kertoo.

Parin päivän päästä pariskunta jo teki ensimmäisen reissun tontille ja molemmille tuli vahva tunne siitä, että tämä on heidän kotinsa. Seuraavan päivänä tontista tehtiin tarjous.

- Moni ei olisi varmaan niin ajatellut tuossa pöpelikössä seisoessaan, että tämä on niin ihana, Martin sanoo.

Kaupat Lakkapää-talosta tehtiin joulukuussa 2011. Lakkapää valikoitui Kariniemi-Martin -perheen talotoimittajaksi, koska yrityksessä pystyttiin tekemään hinta-arvio koko paketille.  

- Ei tarvinnut tehdä montaa kilpailutusta keittiöistä sun muista, todettiin, että on se vain niin paljon helpompaa ja varmasti edullisempaakin ottaa yhdestä paikasta kaikki, Kariniemi sanoo.

Iso tila tehokkaasti käyttöön                                          

Ensimmäinen kesä vuonna 2012 meni kokonaan maatöihin. Syksyllä tehtiin talon perustukset ja juhannuksena 2013 aloitettiin varsinainen rakentaminen. Molemmille oli tärkeää, että talosta tulee mahdollisimman toiminnallinen. 

- Keittiöstä pääsee terassille grillaamaan ja kodinhoitohuoneesta suoraan ulos laittamaan pyykit ja takahuoneen kautta sitten saunasta paljuun. Jokaiselle asialle on oma paikka. Tämä on kyllä sillä tavalla meidän toiveiden pohjalta tehty koti, Martin sanoo.

 

Martin ja Kariniemi ovat erityisen tyytyväisiä siitä, että rakennusprojektissa ei tarvinnut tehdä loppumetreilläkään minkäänlaisia myönnytyksiä budjetin suhteen, sillä kaikki oli laskettu valmiiksi jo projektin alussa.

- Meillä on juuri valmistunut talo ja täällä on kuitenkin isot terassit ja palju. Monissa talopaketeissa odotetaan monta vuotta tämmöisiä juttuja, kun ei ole enää siinä loppuvaiheessa rahaa. Nekin kuuluivat Lakkapään talopakettiin, niin ei tarvinnut tinkiä mistään niistä viimeisistä asioista, pariskunta kertoo.

Visiona pariskunnalla oli alusta asti, että he rakentavat loppuelämänsä kotia, joten yksityiskohdat haluttiin miettiä tarkoin ja ajan kanssa.Haasteellisinta projektissa oli pariskunnan mielestä alku ja sen paperisota. LVI-paperit, jotka tulivat sopimuksen mukana, olivat puutteelliset, minkä myötä pariskunnan oma LVI-porukka sai miettiä ratkaisuja uudelleen.

- Siitä tuli semmoista turhautumista, mutta siitä eteen käsin kaikki sujui kyllä hyvin. Tällä hetkellähän Jani tekee noita talopaketteja Lakkapäälle oman yrityksensä kautta ja asiakkaan kannalta Lakkapäältä ostaminen on kauhean kätevää, kun voi yhden ihmisen kanssa asioida rakentamisesta, eikä tarvitse välttämättä itse ymmärtää mitään rakentamisesta. Lakkapäällä on aina joku, joka selittää asiat tolkun kielellä, Martin sanoo.

Kaikki aika uudessa kodissa

Uusi talo tuntuu ihanalta. Pariskunta sanookin, että töiden jälkeen ei huvittaisi käydä edes tankilla tai kaupassa, vaan ajaa heti kotia. Sauna ja palju ovat olleet perheen suosikkeja, Päivi Martinille kodin rakkain asia on keittiö.

- Siellä tulee tosi paljon kokkailtua ja leivottua. Meillä käy tosi paljon kavereita, niin heitä kestitetään tässä, Päivi Martin sanoo.

Nyt pariskunta odottaa, että kotona osaisi rauhoittua ja istua alas.

- Mie jotenki ootan, että mie voisin istua tuohon yläkerran aulaan päiväksi ja lukea kirjaa nojatuolissa. Vielä ei oikein osaa. Melkein yhtä tärkeä kuin tämä koti, on se, että tässä on tämä luonto ympärillä.

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello