Talot
Mökit
Huvilat

Laadukkaasti, joustavasti, luotettavasti

PAIKALLISUUS JA KILPAILUKYKYINEN HINTA VAKUUTTIVAT

Anssi ja Helena Virtanen sekä tyttäret, Nooralotta ja Vanessa muuttivat Torniossa sijaitsevaan Lakkapää-taloon tammikuussa 2015.

Oman kodin rakentaminen oli pyörinyt jo muutaman vuoden ajan parin mielessä, oma tontti hankittiin syksyllä 2013.

Kilpailutuksen jälkeen Virtaset valitsivat Lakkapään talotoimittajaksi, sillä siellä kaikki natsasi parhaiten.

- Myyjien kanssa löytyi nopeasti yhteinen sävel ja myyntiporukka oli asiantunteva. Tietenkin myös hinta määritteli valintaa ja se, että yritys on paikallinen, Anssi Virtanen sanoo.

Anssi on Yli-Iistä kotoisin ja Helena Torniosta, omakotitalo alkoi tuntua lasten Nooralotta (1 v 8 kk) ja Vanessa (4 kk) myötä ajankohtaiselta.

Ajatuksena oli myös, että jos tavaraa loppuu kesken, on tykötarpeita kätevä käydä hakemassa lähellä sijaitsevasta Lakkapään Tornion liikkeestä.

- Niin se toteutukin, että jos joku loppu, niin se ei ollut kuin hakea lisää. Ei tullut mitään viivästyksiä sen puolesta, Anssi Virtanen toteaa.

Lakkapää toimitti suurimman osan tavaroista suoraan työmaalle, mikä helpotti pienlapsiperheen arkea.

Osa rakentamisesta itse

Virtaset päätyivät rakentamaan Tornion Kivirannan uudelle asuinalueelle, josta tontti löytyi syksyn 2013 aika.

- Se oli helppoa, kun on vain 100 metriä tuohon, josta me muutettiin. Tässähän on päiväkodit, neuvolat, kaupat ja kaikki lähellä, Helena Virtanen sanoo.

Taloa alettiin suunnitella Virtasten oman talomallin pohjalta kevättalvella 2014 Lakkapään rakentamisen ammattilaisten kanssa.

- Talo suunniteltiin yhteistyöllä ja sieltä sai hyviä neuvoja, esimerkiksi kodinhoitohuonetta levennettiin, Anssi Virtanen sanoo.

Varsinaiset rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2014. Virtaset ottivat Lakkapäältä talon ulkokuoren rakentamiseen valmiin paketin, jonka toteutti SPV-rakennus. Villoitusvaiheesta eteenpäin Virtasen perhe teki kaikki itse sukulaisten avustuksella. LVI-alan ammattilaisena Anssi Virtanen teki talon putkityöt itse. Rakennusprojekteissa tulee aina haastavia tilanteita eteen, mutta Virtasen perheessä niihin suhtauduttiin rennosti.

- Vähän aikaa kun sumplii ja suunnittelee, kaikki asiat järjestyy kyllä. Ei siinä yleensä mitään seinää tulee vastaan, kun osaa suhtautua oikealla lailla, Anssi Virtanen toteaa.

Pohjaratkaisulla tehokkaaseen kokonaisuuteen

Viimeinen lista laitettiin kiinni 1. tammikuuta 2015. Uudessa kodissa on kolme makuuhuonetta, kodinhoitohuone ja olohuone.

- Me aattelimma, että tässä on järkevä pohjaratkaisu ja älyttömän tehokas kaiken tekemisenkin kannalta. Yksinkertainen, ettei ole mitään kulumia ja lippoja, sehän näkyy tietenkin monessa, työajassa ja hinnassa, Anssi Virtanen kuvailee kodin yleisilmettä.

Lakkapään sisustussuunnittelijan luona Virtaset kävivät kolme kertaa rakennusprojektin kuluessa.

- Sieltä tuli hyviä neuvoja ja päästiin yhteisymmärrykseen, tuli semmosta mitä halus. Tässä pääsi itse sisustaan ja valitsemaan materiaalit, Helena Virtanen sanoo.

Uusi koti on vielä tunnusteluvaiheessa. Helena Virtasen mukaan tuntuu vielä siltä, kuin olisi lomalla kotona. Erityisen tyytyväisiä perheessä ollaan kodin katseenvangitsijaan, takkaan.

- Se on onnistunut kokonaisuus. Pessan Markku muurasi sen, siinä on kyllä ammattimies. Se on paikalleen muurattu takka, joka on vain laatotettu, Anssi Virtanen sanoo.

Julkaisujärjestelmä | Hakukoneoptimointi Netello